Pagerank ellenőrzés
Veres Pálné Gimnázium

Alapítványi iskola, Gimnáziumok, Középiskolák (Budapest » » Budapest, V. kerület)
Veres Pálné Gimnázium Cím: 1053 Budapest, Veres Pálné utca 38. Web: www.vpg.hu Telefon: +36(1) 317-1220 / +36(1) 318-6615 Fax: +36(1) 317-7450 E-mail cím: gazdasagi@vpg.hu
Térkép: 1053 Budapest, Veres Pálné utca 38.

140 éve annak, hogy iskolánk megnyitotta kapuit. Névadónk, Veres Pálné (született Beniczky Hermin) 14 leánytanulóval s 9 tanárral, saját maga által készített tantervvel, fáradhatatlanul harcolva a nők magasabb fokú képzéséért rakta le az alapjait az itt folyó nevelő-oktató munkának. Meggyőződése volt, amit mi utódok is vallunk, hogy "Tudományos képzettség a szellemi látókört kibővíti, gondolatgazdagságot nyújt, előítéletektől és hiábavalóságoktól megszabadít, magas emberi méltóságra emel..."
"Gazdag lelkű, művelt diákok tevékeny közösségéről" beszélt a megnyitón. Kell-e ennél több, bármely korban? Nem örökérvényű-e ez a tömör oktatási program? Mi a magunkénak valljuk.

Gimnáziumunk könnyen megközelíthető helyen fekszik, ezért vidékiek is szívesen választják. Mint említettük, 1981-től két éven át felújították az épületet. Nagyon szép lett. A volt belső udvart padlófűtéses aulává alakították, amely sokszor ad helyet iskolai méretű rendezvényeknek. Hasonlókra ill. testnevelés órákhoz használjuk az udvarunkat, amely hatalmas vadgesztenyefáival a belváros egyik oázisa. Van gyönyörű, jól felszerelt tornatermünk. Ezen kívül megmaradt a régi tornaterem, és kialakítottunk egy kondicionáló termet. Szabadidős tevékenységhez kiváló színtér a két helyiségből álló, 1971 óta funkcionáló pinceklub. Ugyancsak az alagsorban van az ebédlő és a büfé.
A főkaputól jobbra a földszinten, 2 teremben működik a több mint 30 ezer kötetes könyvtár, felbecsülhetetlen értékű muzeális állománnyal, 1872 óta. Fölötte 3 szinten helyezkednek el a biológia, kémia s fizika előadók, gyakorlók, szertárak. Ezekkel szemben vannak az irodák és néhány szertár.
A kapu fölötti és a vele szemben lévő fronton találhatók a 36 beépített ülőhelyet tartalmazó tantermek s előttük a tágas zsibongók. A rajz-művészettörténetnek, történelemnek, számítástechnikának az ének-zenének, az angol és német nyelvnek külön szaktanterme van. A kiscsoportos nyelvoktatáshoz még 4 tanterem áll rendelkezésünkre.

Iskolánk OM kódja: 035231

JELENTKEZÉSI LAPOK
SZAKKÖRÖK
TANÉV RENDJE

Sport
* fiú labdarúgás
* lány labdarúgás
* fiú kosárlabda
* lány kosárlabda
* lány torna
* lövészet
* tollaslabda
* lány kötélmászás

A VPG Shopban kapható tárgyak a Veres Pálné Gimnázium címerével vannak ellátva, az árusítás haszna a Veres Pálné Gimnázium Iskolánkért Alapítványát gazdagítja.


1/1

Elfogadott fizetőeszközök

  • Átutalás